duurzaam-wonen-aardgasvrij

Aannemer020 helpt u aardgasvrij wonen

This page is also available in: EnglishEnglish (Engels)

Aardgas is een fossiele brandstof dat diep in de grond ontstaat. Aardgasmaatschappijen winnen dit gas door een gat in het gesteente te boren, waaronder het gas zit. Dit wordt vervolgens op verschillende manieren schoongemaakt en er wordt een geurstof aan toegevoegd. Dit is zodat u dit kunt herkennen als gaslucht.

Er zitten een aantal voordelen aan het gebruik van aardgas, maar de nadelen worden steeds groter. Eén van de grootste nadelen is dat er bij de verbranding van aardgas CO2 vrijkomt. Vanwege het broeikaseffect en de klimaatveranderingen is dit niet meer gewenst. Daarnaast worden er ondergrondse verschuivingen veroorzaakt bij het winnen van aardgas, dit voelen wij als aardschokken. Ook is het zo dat het aardgas ooit op raakt, waarschijnlijk gebeurt dat al voor het einde van deze eeuw.

Wilt u graag aardgasvrij wonen, dan moet hier het één en ander voor gedaan worden. Aannemer020 kan u hier zeker bij helpen zodat u snel van het aardgas af bent.

Waarom stoppen met aardgas?

Zoals we hierboven al schreven, zorgt aardgas voor een groot deel van de CO2-uitstoot, wat weer zorgt voor een opwarming van de aarde. Door van het aardgas af te stappen en over te gaan op bijvoorbeeld zonne-energie, verminderen we met zijn allen de CO2-uitstoot. Ook is het zo dat het aardgas ooit op raakt. Is dit het geval, dan hebben we meer aardgas nodig uit andere landen, zoals Rusland. Het kost meer geld om dit naar Nederland te brengen, maar daarnaast stijgen de energieprijzen ook jaarlijks doordat de CO2-belasting elk jaar verhoogd wordt.

In kleine stappen worden steeds meer plekken in Nederland aardgasvrij, ook in Amsterdam zijn ze daar mee bezig. Zo worden de nieuwbouwwoningen die nu worden gebouwd al opgeleverd zonder gasaansluiting. Uiteraard zijn er ook veel bestaande woningen die overstappen op een andere energiebron. Heeft u een bestaande woning of bent u van plan een woning te laten bouwen, en wilt u geen gebruik maken van aardgas? Aannemer020 kan u zeker helpen om aardgasvrij te wonen.

Uw woning aardgasvrij maken

Wilt u uw woning aardgasvrij maken, dan zijn hier een aantal maatregelen voor nodig. Het ligt er natuurlijk aan hoe u woont en waar u het aardgas voor gebruikt, maar vaak is er een renovatie voor nodig. Dit kunt u inzetten om uw woning goed te laten isoleren, elektrische vloerverwarming, warmtepomp en zonnepanelen te laten plaatsen. Zo bent u in één keer klaar en bespaart u niet alleen op energie, maar ook op de kosten.

Zijn er echter ook nog andere klussen die aan uw woning gedaan moeten worden, bijvoorbeeld het plaatsen van een nieuwe keuken of misschien zelfs wel een dakkapel? Vaak is het goedkoper om alles tegelijk te doen. Niet alleen kan Aannemer020 dan in één keer door met alle werkzaamheden, maar u bent ook in één keer klaar.