sanitair renovatie Amsterdam

Sanitair laten renoveren

This page is also available in: EnglishEnglish (Engels)

Sanitair renovatie Amsterdam? Wanneer je uitgekeken bent op de badkamer of net een nieuwe woning hebt gekocht met een verouderde badkamer, is het een goed idee het sanitair te laten renoveren. Bij zo’n renovatie wordt alles vernieuwd op de manier zoals jullie dit willen, zodat er daarna weer voor een lange periode van genoten kan worden.

Sanitair laten renoveren, wat gebeurt er allemaal?

Een sanitair renovatie houdt in principe in dat de hele badkamer gestript wordt. Denk dus niet alleen aan de douchecabine, het toilet en de wastafel, maar ook de tegels op de vloer en de muren en zelfs de leidingen wanneer dit nodig is. De leidingen moeten bijvoorbeeld verwijderd worden wanneer deze echt al heel oud zijn en aan vervanging te zijn, maar ook als je een andere indeling van de badkamer wilt hebben.

Natuurlijk hoeft dit allemaal niet perse wanneer het niet nodig is. Misschien zijn de leidingen nog helemaal prima, zou je de douchecabine graag willen laten staan of zijn de tegels nog helemaal intact en jouw smaak. Wel moet je er bij de tegels rekening mee houden dat deze alleen behouden kunnen worden wanneer er achter de tegels niks zit dat vervangen moet worden.

Meubels renoveren

Een sanitair renovatie kost vaak behoorlijk wat tijd en het kan dan ook zeker aangrijpend zijn, maar dit hoeft zeker niet. Zo kan het goed zijn dat je tevreden bent de vloer en de muren in de badkamer, maar dat de meubels wel echt aan vervanging toe zijn. In dit geval is het een logische keuze alleen het sanitair te laten renoveren, en niks met de vloer en muren te doen.

Misschien heb je nu een ligbad dat nooit gebruikt wordt, en zou je hier graag een inloopdouche voor in de plek willen. Of heb je nu een standaard toilet in de badkamer, of helemaal geen toilet, en zou je dit wel graag willen? Dan zou je kunnen denken aan een hangend cq zwevend toilet.

Extra wensen

Er zijn ook altijd nog extra wensen te bespreken, bijvoorbeeld voor een stukje extra veiligheid. Denk hierbij aan de drempel bij het binnenkomen van de badkamer, maar ook het opstapje bij de douche. Heb je een inloopdouche, dan heb je dit opstapje uiteraard niet, maar bij een cabine is dit vaak wel het geval.

Wil je dat de badkamer iets veiliger is, bijvoorbeeld voor ouderen of juist voor jonge kinderen? Denk dan zeker na over de drempel en het opstapje, maar kijk ook kritisch naar de tegels. Misschien zijn de tegels die er nu liggen nog wel goed, maar liggen ze er al wel lang in. In dat geval is de bovenste laag hier waarschijnlijk vanaf gesleten, waardoor de tegels erg glad worden. In dat geval is het dus zeker aan te raden de tegels toch te vernieuwen. Naast het renoveren van sanitair kan u bij Aannemer020 ook terecht voor alle andere bouw en sloop activiteiten in en rond uw woning.