Aannemer020-bouwservice-Amsterdam

Verbouwing of renovatie: Doe-het-zelven of uitbesteden aan vakman?

This page is also available in: EnglishEnglish (Engels)

Wanneer je van plan bent om te gaan verbouwen of renoveren kan het een leuke uitdaging lijken om zelf aan de slag te gaan. Ongeacht 2 rechter- of linkerhanden wordt een project vaak onderschat. Niet alleen komen er vaak gevaarlijke werkzaamheden kijken bij een groot doe-het-zelf project, ook is er bij veel zaken expertise nodig. Vooral met de aanleg van bijvoorbeeld leidingen en elektra is het belangrijk om een vakman in te schakelen. Dit kan niet alleen calamiteiten en levens redden, ook moeten sommige zaken wettelijk verplicht door een gediplomeerde vakman gebeuren. Denk hierbij aan zaken als de installatie van de gasinstallatie, meterkast en (brand-)veiligheid in het algemeen. Ons allround aannemersbedrijf is u graag van dienst met alle werkzaamheden die nodig zijn voor uw beoogde project.

Een mooi resultaat met levensduur

Een andere reden om een verbouwing of renovatieproject uit te besteden aan een betrouwbare aannemer of bouwbedrijf is natuurlijk het resultaat. Het is niet alleen van belang om een fraai resultaat te krijgen, ook levensduur is een belangrijk aspect waar aan gedacht dient te worden. De juiste materiaalkeuze en slijtvaste producten zijn dingen die vaak onderschat worden. Het kiezen van het juiste materiaal komt niet alleen het eind resultaat en levensduur ten goede. Ook komt er vaak een stukje veiligheid bij kijken. Denk aan schimmelvorming, vochtproblemen en klimaatproblemen. Verkeerde aanpak kan op termijn zelfs gezondheidsrisico’s met zich meenemen.

Het juiste gereedschap is het halve werk

Wanneer je een ervaren vakman inhuurt om het project aan uit te besteden zal deze het juiste professionele gereedschap gebruiken. Met het juiste gereedschap bespaar je niet alleen veel tijd, wordt er veiliger gewerkt maar is ook het resultaat vaak strakker dan wanneer je dit zou doen met consumenten gereedschap. Daarnaast kan het als “amateur” gevaarlijk zijn om dergelijk zwaar gereedschap te gebruiken. Vooral als je hier geen ervaring mee hebt.

Geen stress, geen rotzooi

Naast veiligheid en kwaliteit is er natuurlijk niks zo lekker als een verbouwing of renovatie die snel, soepel en zonder stress of rotzooi verloopt. Een ervaren vakman werkt snel, efficiƫnt en maakt minder rotzooi als wanneer je zelf aan de slag zou gaan. Wanneer u kiest voor ons aannemersbedrijf heeft u slechts 1 aanspreekpunt en kunt u er gerust op zijn dat u snel en zonder zorgen het gewenste resultaat krijgt. Met ruim 20 jaar ervaring en louter positieve ervaringen kunt u absoluut op ons bouwen. Neem gerust contact op voor vrijblijvende informatie of een offerte.