woning-winterklaar-maken

Woning winterklaar maken

This page is also available in: EnglishEnglish (Engels)

Uw woning winterklaar maken is iets wat zich zelf terug betaald. Ongeacht huurwoning of koophuis, Wanneer uw woning klaar voor de winter is bespaard u niet alleen op de energiekosten, ook qua comfort kan er vaak veel gewonnen worden. Winterklaar maken hoeft niet altijd gepaard te gaan met hoge kosten. Veel kunt u vrij goedkoop zelf doen. Heeft u hulp nodig bij het winterklaar maken van uw woning? Aannemer020 is u graag van dienst met de volgende zaken als het om uw woning winterklaar te maken;

Woningisolatie

Goede woning isolatie zorgt niet alleen dat u er warmpjes bij zit in de winter. Dak en spouwmuur isolatie is natuurlijk één van de soorten isolatie waar het meeste winst mee valt te behalen. Wij als isolatie aannemer helpen u hier graag mee. Maar het afdichten van kleine kieren en naden rondom kozijnen en het toevoegen van tochtstrippen bij ramen en deuren is toch ook iets wat vaak onderschat wordt. Naden en kieren kunt u ook zelf makkelijk dichten met bijvoorbeeld een acrylaatkit. Echter is het wel belangrijk dat u ten alle tijden goede ventilatie heeft in de woning. U kan natuurlijk alle ramen, deuren en ventilatie-/rookkanalen potdicht houden. Het is echter aan te raden om ook in de winter te zorgen voor goede luchtcirculatie middels bv ventilatieroosters of regelmatig de ramen op een kiertje. Een goede luchtkwaliteit is immers ook in de wintermaanden belangrijk voor uw gezondheid. Goede woningisolatie zorgt er ook voor dat de warmte in de zomer buiten blijft. Over-isolatie is echter ook mogelijk. Dit zorgt er voor dat de warmte het huis niet meer verlaat in de zomer. Dit kan zorgen voor hoge temperaturen in huis.

Onderhoud CV-ketel en centrale verwarming

Het is niet iets waar iedereen aan denkt omdat het normaal is dat alles werkt. Het onderhouden van CV-ketel is echter belangrijker dan vaak gedacht. Bij het optreden van een strenge winter krijgt de CV-ketel het zwaar te voorduren. Mocht deze niet goed onderhouden zijn is de kans groot dat er een storing of defect optreedt. Zorg dus dat de CV-ketel tijdig zijn periodieke onderhoud heeft gehad. In de winter zijn wachttijden lang en kunt u dagen in de kou zitten wanneer de ketel het begeeft.

Ook de centrale verwarming vergt onderhoud. Zo is het aan te raden om voor de wintermaanden te zorgen dat uw verwarming ontlucht is. Wanneer er namelijk lucht in het circuit zit zal de verwarming niet of nauwelijks werken.

Onderhoud dakbedekking

Afhankelijk van het type dak is ook het periodiek laten controleren van de dakbedekking een belangrijke zaak. Wanneer dakbedekking los laat ontstaan er loze ruimten. Wanneer hier vocht in komt te staan zal bij vorst dit water uitzetten en de schade groter maken. De kans op lekkage neemt hierdoor sterk toe. Controleer hierom dus regelmatig de bedekking van uw daken.

Schilderwerk winterklaar maken

Het schilderwerk is dan wellicht niet zo belangrijk voor de energiekosten of het comfort. Vaak wordt onderschat wat houtrot voor schade aan kan brengen. Uw schilderwerk winterklaar maken is dus niet alleen belangrijk om de boel mooi fris en strak te hebben. Het voorkomen van houtrot is misschien wel de belangrijkste reden waarom het schilderwerk bijgewerkt dient te worden. Door het weer vergaat verf waardoor vocht in kieren en naden kruipt. Omdat dit vocht uitzet als het vriest worden kieren en naden steeds groter en blijft er uiteindelijk water staan. Zodra het vocht niet meer weg kan en met grote hoeveelheid aanwezig is zal het alle hout aantasten en uiteindelijk zorgen voor houtrot. Het is daarom belangrijk om uw schilderwerk jaarlijks te inspecteren. Een schilder inhuren is een stuk goedkoper als nieuwe kozijnen!

Randzaken

Naast onderhoud aan uw woning zijn er ook belangrijke randzaken.  Denkt u aan buitenkranen die afgesloten dienen te worden. Niks is zo erg als een gesprongen waterleiding in de wintermaanden. Ook het voorbereiden van goede buitenverlichting is iets wat vaak vergeten wordt. Het word in de winter natuurlijk al vroeg donker! Het instellen van de schema’s voor automatische smartverlichting en  temperatuur van thermostaat zijn ook dingen die uw alvast kunt voorbereiden. Heeft u een schoorsteen? Dan is het verstandig om deze ruim van te voren te laten vegen.

Woning Winterklaar laten maken

Zoekt u een aannemer die u kan helpen met het winterklaar maken van uw woning? Wij komen graag uw cv ketel vervangen en woning isoleren. Neem contact op met Aannemer020.